Mijn huurauto Direct reserveren
{{count}}

Geselecteerde voertuigen

{{item.car.merk}} {{item.car.model}} {{item.maanden}} maanden
{{item.aantal}}
{{(item.price * item.aantal).toLocaleString('nl-NL', { style: 'currency', currency: 'EUR', minimumFractionDigits: 2 })}} excl. BTW
p/mnd
Reservering aanvragen Reserveringen aanvragen

Je hebt nog geen voertuig geselecteerd.

Het hoofd koel houden

 

Vrijwel heel Europa heeft deze zomer te maken met extreme hitte. Ook in Nederland ontkomen we niet aan temperaturen die met gemak boven de 30 graden uitsteken. In de auto zitten is over het algemeen geen pretje wanneer het zo warm is, zeker wanneer je auto al een poosje staat te bakken in de zon. Met deze tips hopen wij er voor te zorgen dat je het hoofd koel kan houden achter het stuur.

  • Neem voldoende drinkwater mee en drink hier dan ook van. Bij hoge temperaturen droog je sneller uit, ook als je in een koele auto zit.
  • Deuren open voordat je op pad gaat? Wapperen werkt beter! Doe één zijraam open en wapper/waai een aantal keren met de tegenovergestelde deur. Op die manier werk je snel een groot gedeelte van de hete lucht uit de auto. Zo kan je vrijwel direct instappen, de airco doet de rest.
  • Neem een paraplu mee! Dit lijkt averechts met heet weer, maar als je met pech langs de kant van de weg staat ben je blij met je persoonlijke stukje schaduw.
  • Het is verleidelijk, maar zet de airconditioning niet ijs-ijs-ijskoud. Van grote temperatuurverschillen kan je last krijgen in de vorm van verkoudheid, hoofd- en keelpijn. Mik op een maximaal temperatuurverschil van 6 ºC

 

Er worden door heel Europa allerlei hitterecords verbroken. Naar verwachting gaan de temperaturen de komende jaren alleen nog maar stijgen. Des te meer reden om deze tips in het achterhoofd te houden.

Ben je hitte liever kwijt dan rijk? Ook jij kan je steentje bijdragen aan een koelere wereld door één van onze elektrische modellen te gaan rijden.

Bekijk ons aanbod een elektrische voertuigen hier.