Mijn huurauto Direct reserveren
{{count}}

Geselecteerde voertuigen

{{item.car.merk}} {{item.car.model}} {{item.maanden}} maanden
{{item.aantal}}
{{(item.price * item.aantal).toLocaleString('nl-NL', { style: 'currency', currency: 'EUR', minimumFractionDigits: 2 })}} excl. BTW
p/mnd
Reservering aanvragen Reserveringen aanvragen

Je hebt nog geen voertuig geselecteerd.

Voorbereid op vakantie met Euromobil

Deze zomer kunnen we weer massaal op pad. Lange witte stranden met zwierende palmbomen of dichtbeboste dalen met tientallen kabbelende beekjes. De auto blijft voor de Nederlander een voorkeursvervoersmiddel om de vakantiebestemming te bereiken. Jaarlijks stappen er ruim 4.000.000 mensen de auto in om over de grens op vakantie te gaan. Op pad met caravan, tent of onderweg naar een resort.

Voor zowel de nieuwelingen als de veteranen op dit vlak hebben wij een aantal tips opgesteld om de reis te vergemakkelijken. Eenmaal onderweg moet er uiteraard niets onverwachts meer tussen jou en je bestemming komen.

Techniek
Oliepeil? Check. Koelvloeistof? Check. Banden en bandenspanning? Check. Met een lange rit in het vooruitzicht is het fijn om te weten dat je auto technisch op orde is. Loop de auto kort na voordat je op pad gaat om onaangename verassingen te voorkomen. Als berijder van een jonge Euromobil huurauto kan het bijna niet mis zijn. Toch het idee dat er even naar de auto gekeken moet worden? Je mag als klant van Euromobil gewoon een afspraak inplannen bij de werkplaats van je lokale Volkswagen- SEAT- Skoda- of Audidealer. Gerust op pad.

Elektrisch rijden
Ga je op vakantie met een elektrische auto? Dan zijn de vragen voor jou waarschijnlijk gecentreerd rondom het laden van je auto. Een lange rit maken met een elektrische auto kan lastig overkomen, met wat planning is het echter goed te doen.

  • Plan je reis van laadpunt tot laadpunt, er zijn verschillende routeplanners die hier een uitkomst bieden.
  • Zoek uit of je laadpas ook in het buitenland werkt en vraag indien nodig een lokale laadpas aan.
  • Reken met 80% van je aangegeven actieradius. Bepakt en bezakt op pad gaan slurpt energie, het is dus handig om marge te hebben voor het halen van het volgende laadpunt.


Documentatie
Autovignet en milieusticker. In Nederland kennen we de wegenbelasting, in het buitenland worden de wegen onderhouden op basis van een ander verdienmodel. Reis je door Oostenrijk of Zwitserland? Dan is het verplicht een autovignet te hebben. Verder is het in sommige gebieden binnen Europa verplicht een milieusticker in of op de auto te hebben. Met deze sticker laat je zien dat jouw auto voldoet aan de milieueisen die gelden binnen dit gebied. Zoek voordat je op pad gaat uit waar je dergelijke documentatie nodig gaat hebben. Een boete riskeren of omrijden is gemakkelijk te voorkomen.

Corona
We zijn de Corona-dans helaas nog niet volledig ontsprongen. Voor veel landen binnen Europa gelden er nog strengere maatregelen dan in Nederland. Check daarom voordat je op pad gaat met welke maatregelen je rekening moet houden op de plaats van bestemming. Zo is het bijvoorbeeld voor een reis naar Italië verplicht het ‘’Passenger Locator Form’’ online in te vullen. Vaccinaties up-to-date, papierwerk gereed en je bent klaar om te gaan.

Na alle voorbereiding is het dan toch echt tijd voor vakantie. Euromobil wenst je een veilige rit en bovenal een fijne vakantie toe.

Wil jij ook een jonge auto vanuit de Volkswagen-groep rijden? Wil jij ook 24-uurs mobiliteitsgarantie? Wil jij ook de nieuwste elektrische modellen rijden? Reserveer direct of neem vrijblijvend contact op met een van onze collega’s via sales@euromobil.nl of 033-2455060.